МРЕЖИ ПРОТИВ НАСЕКОМИ 

При съвременните противонасекомни мрежи има подходящи модели за прозорци и врати . Като цяло притежават следните общи характеристики:

• Универсални – могат да се излолзват за прозорци и врати
• Не изискват почти никаква поддръжка
• Предлагат се във вариант със и без рамка
• Рамките (при комарниците с рамки) са произведени от висококачествени материали, които гарантират тяхната дълготрайност
• Има възможност за избор на цвят на профила (рамката)
• Почти невидими, не пречат на гледката
• Не заемат допълнително място

Видовете комарници са следните : статични, ролетни и на панти.

Статични противонасекомни мрежи

Подходящи за всички видове прозорци, при които не се налага преминаване през пространството и не се налага преместването на мрежата; най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението. В много от случаите има възможност да бъдат откачани и закачани сезонно. Това се осъществява посредством специални куки, магнити или райбери.

Противонасекомни мрежи на панти

Въпреки, че са специално разработени за балконски врати, този тип мрежи могат да се поставят и на прозорци. Комарните мрежи на панти са надеждни и създават удобство. Механизмът е максимално опростен – мрежата е закачена е на панта и има пружина, която я затваря и така на практика този тип противонасекомна мрежа не се чупи, не старее и може да се използва за изключително дълъг период от време.

Ролетни противонасекомни мрежи

Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа – удобна, надеждна, дълготрайна. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. В зимните месеци от годината комарната мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене и от резките пориви на вятъра.