За да може да се чувствате наистина защитени всички прозоречни системи са съоръжени по стандарт с регулируем в три равнини обков!

За повече сигурност на Ваше разположение са допълнителните специални обковни елементи и заключваща се дръжка.

Ние работим съвместно с фирмите „МАСО“ – Австрия, като сме убедени в надеждността на доказалите се в бранша европейски производители.

Уникален дизайн и функционалност!

За постигане на добро качество и прецизност в изработката на дограмата, освен технологичното съвършенство на профилите, голяма роля играе и обковът. Добрият обков осигурява безпроблемно функциониране на врати и прозорци по всяко време и дълъг живот на експлоатация.

За изработката на своята дограна фирма „Братованов“ ЕООД – Габрово използва различни системи обкови, които дават възможност за разнообразни варианти на отваряне. Освен класическото хоризонтално отваряне и падащото крило /Drehkippfenster/ или т.нар. „ножица“ обковът които използваме предлага далеч по – нестандартни и оригинални решения за обзавеждането на Вашия дом.

Фирма Maco Beschläge GmbH , със седалище гр. Залцбург – Австрия, основана през 1947г. се нарежда сред най-добрите производители на обков за PVC и дървена дограма в света. Австрийският обков МАСО се отличава с високото си качество и функционалност, резултат от продуктовата политика на фирма МАСО – Австрия.

      Тя е първата в бранша фирма сертифицирана според DIN ISO 9001 в далечната 1994 от фирма AGQS и по-късно като производител на обков според DIN EN ISO 9001:2000. Залагайки на качеството, фирменият обков се произвежда единствено и само в Австрия, като всяка част подлежи на качествен контрол по време на производствения цикъл.

      Нашият обков позволява регулиране на отваряемостта в три равнини. Обковът функционира без усилие, с възможност за допълнително преоборудване в по-късен етап, красив и лесен за обслужване. Качеството и функционалността са най-високи цели на фирма МАСО-Австрия. Обковите МАСО са галванично поцинковани, пасивирани и запечатани с восък, което придава също и по-добра антикорозионна защита

      Австрийският обков МАСО дава възможност за изготвянето освен на стандартните форми прозорци, така и на по-специфични форми скосени или арковидни прозорци. Използвайки нашият обков Вие имате възможност да получите иновативни и оригинални решения за обзавеждането на Вашия дом – като „ножица“ за микровентилация, допълнителни противовзломни точки на заключване на прозореца и др.